Projecten

Optimaliseren van olie-brandstof systemen, kosten- en milieubesparingen

Smeringsinspectie en conditiebewaking
Controleren en inspecteren van een oliesmeersysteem met het doel om de conditie van de toepassing/machine te monitoren en bewaken.
Contaminatieonderzoek en probleemoplossing
Onderzoek naar de aard van de contaminatie in zowel vast-, vloeibaar- en gasvorm, op zoek naar een ‘best practice’ op zowel technisch en economische aspecten.
Oliebrandstof bemonstering, trendanalyse en faalonderzoek
Bemonsteren van een olie of brandstofreservoir volgens een schema waarbij op termijn trendanalyse opgemaakt kunt worden die tevens gebruikt kan worden als leidraad bij het faalonderzoek.
Opzetten van olieanalyseprogramma's
Aanvangen, begeleiden en opzetten van een olieconditie metingen voor de operationele medewerkers en/of de installatieverantwoordelijke, zodanig dat op termijn meetbare resultaten zichtbaar zijn.
Purificatie, recuperatie en verlenging van de levensduur van olie
Reinigen van olie of brandstof vóór het gebruik of gedeeltelijk terugwinnen van gebruikte olie. Behouden van de goede reinheid van de olie zal de levensduur ervan bevorderen.
Cursussen en trainingen
Praktische (korte) trainingen op de praktijk gericht voor operationele medewerkers en theoretische cursussen aangaande olie en olieonderhoud voor de installatieverantwoordelijke.

Getuigenissen

 • Oliemonsters

  Het nemen, analyseren en optimaliseren van monsters.

 • Ook op zee geen probleem

  Damen Sea trial MV Union Gold

 • Diesel bugs

  Sleepboot brandstoftank bacteriënkolonie

 • Sampling

  Water in olie

 • Sampling op locatie

  APM Terminal Zeebrugge

 • Sampling

  Sampling apparatuur