Bright Element is een dieselbrandstofadditief om de eigenschappen van de brandstof te optimaliseren. Niet omdat normale brandstof niet goed is, maar omdat er technieken zijn om de eigenschappen van de brandstof meer toe te spitsen op de gebruiker. 

De volgende technieken worden door Bright Element toegepast:

Cetaan Booster.

Het cetaangetal geeft een waarde aan de zelfontbrandbaarheid van de brandstof. Een verhoging van het cetaangetal verbetert de verbranding en zal daardoor het brandstofverbruik verlagen, emissies verminderen en de koude start verbeteren. Met een cetaanbooster kun je het cetaangetal van de brandstof verhogen. Een bekend en veel gebruikte cetaanbooster is 2-EHN. Deze stof is dan ook een belangrijk bestanddeel in ons product, dit bestanddeel kont ook veel tegen in premium dieselbrandstoffen.

Reiniger.

Bij de verbranding van dieselbrandstof ontstaan micro roetdeeltjes. Deze deeltjes hechten zich vast aan de oppervlakten in de verbrandingskamer, op de zuigerveren, kleppen en injectoren. Deze aanhechtingen of aanslagen aan de injectoren verslechteren de inspuitingpatroon met als gevolg slechtere verneveling van de brandstof en daardoor slechtere of onvolledige verbranding.

Dit kan leiden tot vermogensverlies, een lager rendement en vroegtijdige reparaties.

De reiniger in ons product is een samenstelling van detergenten. Samen verzorgen deze detergenten om op gecontroleerde wijze de aanwezige koolstofafzettingen te verwijderen. 

Smeermiddel.

Moderne ultra lage zwavel dieselbrandstof is schraal en bevatten weinig smerende elementen. De smerende werking is belangrijk voor het brandstofsysteem, door een gebrek aan smering kunnen verhoogde slijtage van de componenten optreden en/of vroegtijdig beschadigen.

Het toegevoegde smeermiddel beschermt de brandstofpomp en het injectiesysteem.

Gebruik.

Het bright element brandstofadditief voer diesel wordt toegevoegd direct in de brandstoftank of in de opslagtank, voorafgaand het vullen ervan. De dosering is een verhouding van 1 op 2500, wat inhoudt op 1 deel additief op 2500 delen brandstof.